PROJECTE ANDREA

andrea

El Projecte Andrea vol divulgar i fomentar els coneixements dels Primers Auxilis Bàsics per a què qualsevol persona, independentment de l’edat que tingui, sàpiga reaccionar en cas d’emergència i pugui estar preparat/da per actuar.

A l’escola hem cregut que aquest objectiu és prou important i per això li hem dedicat una setmana, del 4 al 8 d’abril, durant la qual tothom va gaudir de Cursos de Primers Auxilis: l’alumnat de P5 a 6è i també els mestres. Els cursos van estar a càrrec de voluntaris del Projecte Andrea (associació sense ànim de lucre).

A cada curs es van ensenyar diferents aspectes conceptuals i pràctics adaptats a l’edat:

  • L’alumnat de P5 a 2n: en una sessió de 45 minuts, se’ls va ensenyar a identificar si una persona està bé o malament i què fer en cas de trobar una persona o una situació que no és normal, trucar al 112 (ells aprenen a dir 1-1-2, i el truc per recordar-ho és el que tenim a la cara: 1 boca, 1 nas, 2 ulls. Si els pregunteu, segur que us ho sabran explicar). Tot amb l’ajuda del Pocoyo i els seus amics.
  • L’alumnat de 3r i 4t: en una sessió d’una hora i mitja van aprendre a reconèixer l’entorn segur, la valoració de l’estat de consciència de la víctima, la valoració de la respiració de la víctima, la posició lateral de seguretat i alertar al 112.
  • L’alumnat de 5è i 6è: en dues sessions d’una hora van aprendre a reconèixer l’entorn segur, la valoració de l’estat de consciència de la víctima, la valoració de la respiració de la víctima, la posició lateral de seguretat , alertar al 112 i iniciar les RCP (compressions toràciques).
  • Els mestres: en tres sessions d’una hora van aprendre el mateix que els alumnes de 5è i 6è i, a més a més, van aprendre també l’ús de les unitats DESA (desfibril·ladors semi automàtics, com el que hi ha a la porta del Pavelló)

A tothom que va assistir al curs se li va fer entrega d’un certificat d’assistència segons han rebut aquests conceptes bàsics de primers auxilis. Com diuen al web del Projecte Andrea, mai uns pocs minuts fins l’arribada del personal sanitari professional han pogut fer tant.

Si voleu conèixer una  mica més el projecte podeu entrar a la seva pàgina web www.proyectoandrea.es, i si voleu veure alguna foto d’aquests cursos, només cal que cliqueu a la imatge següent:

RCP_pasos_como-realizar

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s