TROBADA D’ESCOLES VERDES

L’Adrián Martínez (de 6è), la Nara Reñones (de 5è) i el Miquel Albesa (de 4t) han anat fins a Reus a participar en la Trobada d’Escoles Verdes de Tarragona, acompanyats pel mestre Josep March.

El dimarts, 10 de maig, va tenir lloc aquesta trobada que va comptar amb dinou centres de primària de les comarques del Baix Camp, Priorat i Tarragonès. En total, més de 80 persones, entre professors i alumnes, es van reunir per tal de compartir experiències, propostes i idees relacionades per millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles verdes, i per extensió, al seu entorn més proper. Actualment, a Catalunya hi ha 640 centres que formen la Xarxa d’Escoles Verdes que formen part de la XESC i a la Demarcació de Tarragona ja són 143 les Escoles Verdes.

El Centre de Lectura de Reus va acollir diferents grups de treball, tant de mestres com d’alumnes, en els quals els participants van poder conèixer experiències tant del territori com d’alguns centres i ponents de fora del territori. Després de dinar es va realitzar una acció conjunta relacionada amb la problemàtica de la mobilitat dels cotxes a la ciutat, tot fent una reflexió per grups de com ells van a l’escola i seguidament es va fer una investigació pels carrers de Reus. Enguany, l’eix conductor ha estat la participació en el centre educatiu, un dels pilars fonamentals dels centres del programa, que promouen la participació activa de tota la comunitat educativa com a eina fonamental per a educar futurs ciutadans crítics, actius i compromesos que siguin capaços de transformar la societat i donar resposta als actuals i futurs reptes ambientals.

L’escola Marinada, que va rebre el distintiu d’Escola Verda ja fa dos cursos, va participar com a ponent per compartir una de les experiències que ha dut a terme enguany: el Consell de Delegats Verds. Aquesta iniciativa ha implicat els alumnes de primària en la presa de decisions pel que fa a temes de sostenibilitat. Cada mes, els Delegats s’han trobat, amb un mestre que coordinava la trobada, i han escollit els objectius a treballar, han valorat la feina feta i han proposat mesures per seguir avançant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s