JOCS ESPORTIUS CAMBRILS 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amb motiu de la celebració dels XVIII Jocs del Mediterrani a la ciutat de Tarragona, la seva organització va buscar col·laboradors arreu del territori i, arran d’això, diverses escoles de Cambrils van convertir-se en centres col·laboradors.

Aprofitant aquest moviment institucional i social en pro de l’activitat física i l’esport, els mestres d’Educació Física de les escoles de Cambrils hem decidit reunir-nos per organitzar una activitat lúdico-esportiva conjunta, tal i com ja es fa en d’altres poblacions de la zona, on alumnes de tot el municipi puguin compartir una jornada de competició atlètica i alhora compartir aquesta experiència amb companys d’altres escoles.

Serà una activitat conjunta entre totes les escoles d’Educació Primària del municipi de Cambrils, on uns 300 alumnes de 5è de Primària competiran entre ells en 6 proves atlètiques diferents, que hauran estat prèviament explicades i practicades als respectius centres escolars (Escola La Bòbila, Escola Cambrils, Escola Guillem Fortuny, Escola Joan Ardèvol, Escola Mas Clariana i Escola Marinada).

Les proves seran: salt de llargada, resistència 600m, velocitat 60m, 60m tanques, llençament de pes i cursa de velocitat per relleus; la jornada es portarà a terme a les instal·lacions de la pista municipal d’atletisme de Cambrils el dimarts, 6 de juny, en horari de 09:00 a 13:30.

Aquest serà el primer cop que una activitat d’aquestes característiques és organitzada al nostre municipi. Conscients de les possibilitats tècniques i de recursos disponibles, s’ha limitat a una sola jornada i a un grup d’edat concret d’alumnes, però amb la intenció que en futures edicions pugui ampliar-se en tots els sentits.

Entitats i organismes oficials com l’Ajuntament de Cambrils, l’ICE de la URV i l’Oficina dels Jocs del Mediterrani 2018 han volgut sumar-se a aquesta iniciativa col·laborant de diferents maneres.

 OBJECTIUS

Amb l’organització d’aquesta trobada d’alumnes busquem els següents objectius principals:

  • Promoure l’activitat físico-esportiva i els hàbits saludables associats a aquesta
  • Conèixer i vivenciar d’altres modalitats esportives menys conegudes
  • Crear nous llaços de relació entre els alumnes de les diferents escoles.
  • Establir canals de col·laboració i suport entre les escoles del municipi per la consecució d’objectius educatius comuns

L’activitat es basa en treballar tres valors claus, que engloben d’altres més concrets i que considerem molt importants:

  1. RESPECTE: amb un mateix, amb l’entorn, amb els demés i amb les normes
  2. RELACIONS SOCIO-AFECTIVES: empatia, treball en equip, solidaritat i civisme
  3. CONTROL EMOCIONAL: autocontrol, motivació, autonomia i responsabilitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s