ESCOLA VERDA

escolaverdaDes del curs 2006/2007, l’escola ha estat desenvolupant el Projecte Mediambiental i, finalment, el curs 2012/2013 va aconseguir la distinció d’ESCOLA VERDA.

Enguany seguirem treballant els diferents camps d’acció que es van establir els cursos passats:

  • Reutilització de llibres de text

Veure el punt 3 del despleglable “Projectes del centre”.

  • Separació de deixalles

Aquest apartat és treballat per tots els membres de la comunitat educativa, i afecta tota la jornada escolar, ja que dins les aules es fa la separació del paper, per la seva reutilització i, més endavant, pel seu posterior reciclatge.

A més a més, a l’hora de l’esbarjo, els alumnes disposen de tres contenidors, clarament identificats amb els colors característics, per classificar els residus que es generen durant l’esmorzar: marró, pels residus orgànics; groc, pels envasos; i blau, pel paper.

Aquests contenidors estan situats al costat dels lavabos, on els/les alumnes hi van tot sovint, per facilitar la seva localització i bon ús.

Els alumnes de cicle superior continuen amb la tasca de “Vigilants del Reciclatge”. Cada dia, a l’hora del pati, quatre alumnes de C.S. passegen entre els companys per vigilar que tothom faci un bon ús dels contenidors i per recordar, si es dóna el cas, perquè és important la separació de les deixalles.

  • Reducció de residus

Per tal de reduir la quantitat de residus que es generen a l’escola, fomentem l’ús de les carmanyoles. Cada classe (de P5 a 6è) està dotada d’una cistella que baixa cada dia al pati i és on els nens deixen la carmanyola després d’esmorzar.

  • Esmorzars saludables

Els dijous estan considerats com dia de la fruita, i els alumnes porten de casa aquest aliment per l’hora del pati; a més, al menjador també hi ha fruita de postres.

  • Hortet escolar

Aquest projecte va estar engegat pel servei de menjador i ràpidament va ser acceptat per la resta de la comunitat educativa, que s’hi va implicar del tot, bé fos donant suport a la iniciativa (fent petites excursions per visitar-lo i admirar-lo), bé fos aportant petites col·laboracions.

L’hort, avui dia, està distribuït en cinc zones diferenciades: quatre “tombes” (una per a cada cicle) i un espai comú on es poden trobar plantes aromàtiques (romaní, farigola, espígol,…).

Cada cicle té, doncs, un espai delimitat on plantar i fer el seguiment del conreu: regar, netejar, collir…

  • Estalvi d’energia

Fins no fa gaire, haviem de tenir les persianes baixades per culpa del sol enlluernador i, per tant, els llums elèctrics havien d’estar oberts des de bon matí.

El curs 2012-2013 es van instal·lar cortines a les aules, de manera que ja podem aprofitar la llum solar, sense els seus inconvenients, durant gairebé tots els dies del curs, amb el consegüent estalvi energètic.

  • Ús de piles recarregables

Un costum ja arrelat al nostre centre: es fan servir piles elèctriques recarregables, de manera que no generem residus i, a més, la inversió econòmica queda amortitzada en poc temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s