PLA DE FOMENT DE L’ESPORT

Un dels trets identitaris de la nostra escola és la importància que donem a la pràctica de l’esport, com un dels pilars per aconseguir uns bons hàbits saludables.

Copy of Motivational Quotes Slogan Template - Made with PosterMyWall

Aquesta importància es concreta en l’augment d’hores lectives que donem a l’Educació Física i l’oferta esportiva que oferim als alumnes, segons els cursos:

ping pong

 

 

TENNIS-TAULA: Els alumnes de 2n i tenen una unitat de programació dedicada al tennis-taula i van al Pavelló d’Esports a fer la pràctica durant les dues sessions d’EF del mes de gener. Allà compten amb la valuosa col·laboració de l’entrenador el CTT Cambrils.

 

Vector Illustration Of Kid SwimmingNATACIÓ: Els alumnes de 3r i 4t participen en aquesta activitat que ofereix l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Cambrils. Aquests cursets es duen a terme durant un trimestre i es fan en una de les dues sessions d’EF setmanals.

 

hoquei

HOQUEI PATINS: Gràcies a la col·laboració del Club d’Hoquei Patins i del monitoratge d’un jugador experimentat, a les hores d’EF de 1r i i durant un trimestre, l’alumnat pot conèixer aquest esport amb implement, i treballar l’equilibri, de manera que poden adquirir noves sensacions i experiències motrius.

 

snorkelSNORKEL:  que és la pràctica de nedar a la superfície de l’aigua amb una màscara subaquàtica i un tub i, generalment, amb aletes. Es realitza al 3r trimestre amb l’alumnat de . A part de la pràctica d’un esport aquàtic, també es vol apropar l’alumnat al coneixement de la natura del seu voltant, així com la conscienciació de la cura d’aquests espais.

jjoo

OLIMPÍADES ESCOLARS: La nostra participació a les Olimpíades Escolars de Reus té sempre molt bona acollida entre els alumnes. A banda dels esports individuals, l’escola prepara un esport col·lectiu, entre els alumnes de CS, els dilluns i divendres en horari extraescolar, en la franja del migdia.

 

cursaGRAN CURSA MARINADA:  Inclosa dins els actes per a la Marató de TV3, s’organitza cada any al mes de desembre. La cursa vol transmetre el sentit saludable de la pràctica esportiva de manera lúdica, ja que no és una cursa competitiva i cada alumne assumeix la cursa segons les seves possibilitats i les seves capacitats alhora que participa en una campanya solidària. Les famílies, l’AMPA i el claustre es volquen en l’organització d’aquest esdeveniment i d’aquesta manera es converteix en un dia on totes les entitats de l’escola realitzen una activitat conjunta. Com a cas puntual, tenim diferents entitats que col·laboren aportant material, obsequis, avituallament… com són: el Servei d’Esports de l’Ajuntament, Decathlon, AlimentArt, o Esclat.

svbPROGRAMA DE SUPORT VITAL BÀSIC: Com a complement, dins del Pla de Foment de l’Esport també incloem la nostra participació en aquest programa, que compta amb el suport i coordinació del Departament d’Educació i el Consell Català de Ressucitació.

Es tracta d’una activitat l’objectiu principal de la qual és que l’alumnat aprengui coneixements bàsics relacionats amb què és, què cal fer i com es pot actuar davant d’una situació d’emergència vital.